• Snabb leverans
  • Brett sortiment
  • Frakt 29 kr

Är det värt att ta herpes hemtester?

Publicerad 2023-12-05 21:29 av Nordictest
Är det värt att ta herpes hemtester?

Att drabbas av herpes är ganska vanligt. Denna sexuellt överförbara sjukdom orsakas av herpes simplex viruset. Symtomen kan variera och det finns god anledning till att ta reda på om de obehag du upplever beror på herpes. Men är det värt att ta ett hemtest eller bör du genast boka tid hos en gynekolog?

Hemherpestester finns numera som ett bekvämt och mycket privat alternativ för dig att ta kontrollen över din intimhälsa. Om det är värt att ta ett hemmatest eller inte beror en hel del på hur du mår och om du känner oro. En sak är säker, det finns inte mycket att förlora på att göra detta och ingen kommer ju att få veta med ett diskret herpestest som du får hem i brevlådan.

Ett hemmatest är bekvämt och enkelt tillgängligt

När snabbt och enkelt känns viktigt så är det väl värt att beställa hem ett herpes test. Våra tester är gjorda för att vara användarvänliga. Därmed kan du i lugn och ro ta reda på om dina farhågor stämmer.

Du behöver inte boka tid och sitta på en mottagning och vänta på din tur. Ingen behöver veta att du har ett hälsoproblem som rör din sexuella hälsa. På så vis är det verkligen guld värt att kunna ta hand om testet på egen hand.


Jämför detta med att gå till en mottagning för att testa för herpes. I och med att herpes inte omfattas av smittskyddslagen så är det inte gratis. Du behöver få tid på en barnmorskemottagning, gynekologisk mottagning, ungdomsmottagning, venereologisk mottagning eller vårdcentral. Det är inte säkert att det finns tid under kommande dagar.

När du inte vill diskutera personliga detaljer

Det kan ju vara så att du inte känner dig redo att diskutera personliga detaljer med främmande personer just nu. Då är det skönt att kunna ta ett test för herpes hemma till att börja med. Om du får ett positivt testresultat så kan du ta nästa steg och fundera på vilken typ av mottagning som känns som rätt plats för dig.

Våra herpestester kommer i förpackningar som gör att andra inte förstår vad du har beställt. Detta gör testet fullständigt privat.

Tidig upptäckt är viktigt

En annan sak som kan vara viktig att tänka på är att du har mycket att vinna på att upptäcka herpes i tid. Om du inser att du har smittats av herpes så blir det lättare för dig att hantera symtom. Dessutom kan du ju vara försiktig och undvika att överföra herpes till din partner och folk som du har nära kontakt med.

Munherpes kan ju också spridas då du har aktiva sår. Om du vet att du har herpes så kan du ju undvika att pussa barn och vänner när du har ett utbrott. Du kan också vara mer noggrann med att inte dricka från samma flaska eller dela glas med andra då du har sår och blåsor omkring munnen.

Det går inte att bli av med herpesviruset men det går att lindra symtom. Med tanke på detta så kan du ju göra mycket för din livskvalitet genom att fastställa att du har herpes. Dessutom kan du fatta bättre beslut vad gäller ditt samliv och vidta försiktighetsåtgärder då detta krävs.


Hemtester bryter stigman

Vi kan också se att det är värt att använda herpes hemtester som en insats för vår samhälle i stort. Tester som är tillgängliga och privata är en drivande kraft för att minska stigmatisering av sexuellt överförbara sjukdomar.

Genom att uppmuntra till tester så kan vi också främja öppna samtal omkring könssjukdomar. Diskussionen omkring detta ämne kan på detta vis normaliseras och det kan leda till att vi får ett samhälle som ger ett större stöd till de som drabbas.

Noggranna och pålitliga test

Det är förstås viktigt att ta ett herpes test som du kan lita på. Våra tester är 98% tillförlitliga och ger snabbt svar. Se till att du väljer rätt typ av herpes test (HSV-1 eller HSV-2). Vi har paket med båda varianterna.

När du väl har fått ditt resultat kan du antingen konstatera att det måste röra sig om något annat och söka vård för detta. Eller så får du det bekräftat att du har herpes och då kan du boka in en tid hos läkare för att få veta mer om hur du ska hantera sjukdomen och hålla den i schack.

Upplev sinnesro med ett hemtest

Att undra om du har drabbats av herpes eller inte kan vara väldigt stressigt. Oron du känner är absolut inte bra för din hälsa. Om du får veta hur det står till kan du lugna ner dig. Det är klart att det kanske inte kommer att vara så roligt med ett positivt resultat men det är stor skillnad mellan att veta och att oroa sig för det du inte vet.

Du kan minska ångesten du känner omkring din intimhälsa och du kan aktivt ta kontrollen över hur du ska hantera dina symtom. När du vet vad det är som leder till dina symtom så kan du fatta goda beslut för ditt välbefinnande. Så sluta gissa, ta ett hemtest för herpes!


För de flesta är ett herpes hemtest väl värt att ta

För att sammanfatta det hela så kan vi säga att de flesta kan se nyttan i ett hemmatest för herpes. Det här är trots allt ett så bekvämt, privat och pålitligt sätt att ta reda på om herpesviruset finns i kroppen.

Dessutom är tidig upptäckt något som kan leda till att du känner dig lugn samt att du får bättre behandling av dina symtom. Utöver detta kan du ta ett större ansvar för den risk du utsätter familj och vänner för med pussar och intima förhållanden.

Vi vill dock påminna om att även om herpes tester hemma är väl värda att använda så kommer de inte att vara istället för konsultation med läkare eller sjukvårdspersonal. Det är viktigt att du tar kontakt med en person som kan vägleda dig vad gäller behandling och förbyggande insatser så att du inte sprider viruset vidare.