• Snabb leverans
  • Brett sortiment
  • Frakt 29 kr

Hemtester med hög säkerhet - tryggt, snabbt och enkelt

Våra CE-märkta tester utför du enkelt i ditt hem, svaret får du alltid inom några minuter. Generellt så behöver du inte skicka in urin eller blod för vidare analyser. På marknaden idag så finns det en hel del tester som bara behöver ett par minuter för att utföras. I medicinvärlden kallas detta IVD och stå för (In vitro Diagnostic), vi kallar det för "testa och få svar direkt". Denna typ av tester och teknik används dagligen på vårdcentraler, sjukhus och kliniker. Det är alltså en beprövad teknik.

Våra tester visar om det är positivt eller negativt, det visar inte mängder av olika substanser eller värden. Vi har dock valt att sätta gränsvärden som ger dig trygghet, på så vis visar testet inte negativt om det ligger på gränsvärdet till positivt.

Så hur går det till?

Våra tester kräver urin, avföring eller blod. Oavsett om det är blod, avföring eller urin ska vätskan/avföringen komma i kontakt med testkassett eller teststicka/strip. När så sker uppstår en reaktion och testet visar sedan om det är positivt eller negativt.

Instruktioner - Så utför du ditt snabbtest

Nordictest tillhandahåller instruktioner över alla våra tester. Detta för att se till att testerna utförs på ett korrekt sätt. Vänligen klicka på de test du vill ha instruktioner för och följ anvisningarna.

Visa mig instruktionerna

Tillförlitlighet

Våra tester är säkra. För att förstå definitionen av tillförlitlighet är det viktigt att när IVD tester utvärderas så utgår testlabb från att användaren gör fel som t.ex att användaren avläser testresultat direkt och inte efter utsatt tid, avläser för sent, använder för mycket eller för lite urin eller blod, ett test som visar positivt men som är negativt (detta är en mycket viktig funktion som vi beskriver närmare lite längre ned). Trots detta visar våra tester från ca 94% till 100% säkerhet.

Positivt falskt och negativt falskt

Ett test som visar positivt trots att det är negativt förekommer, detta kallas positivt falskt och är en inbyggd säkerhetsfunktion som säkerställer att ett test verkligen markerar om du ligger nära ett gränsvärde, på så vis kan en mer noggrann kontroll utföras av medicinskt utbildad personal. Det värsta som finns inom vår bransch är negativt falskt, det betyder att ett test visar på negativt resultat trots att det skulle visat positivt. Detta är speciellt allvarligt när det gäller vissa tester som borrelia, sköldkörtel, prostata etc. Vi är stolta över att kunna säga att våra tester är kalibrerade på ett vis som hellre visar på positivt falskt än negativt falskt.