• Snabb leverans
  • Brett sortiment
  • Frakt 29 kr

Symtom på glutenintolerans - vad du bör känna till

En översikt över de vanligaste symtomen som kan indikera glutenintolerans och hur Nordictests glutentest kan hjälpa till med en snabb diagnos.

Glutenintolerans, eller celiaki som det också kallas, är en sjukdom som påverkar en växande andel av befolkningen. Det kan vara svårt att veta om man lider av glutenintolerans, men med hjälp av Nordictests glutentest för hemmabruk kan man få ett snabbt och tillförlitligt svar. Läs vidare för att lära dig mer om glutenintolerans och hur Nordictest kan hjälpa dig att ta reda på om du är drabbad.

Visste du att glutenintolerans är en autoimmun sjukdom som innebär att kroppen reagerar negativt på gluten, ett protein som finns i spannmålsprodukter som vete, råg och korn? Glutenintolerans kan orsaka en rad olika symtom och kan vara svårt att diagnostisera utan hjälp av en läkare eller ett självtest, som vårt glutentest från Nordictest.

Vanliga symtom som kan tyda på glutenintolerans inkluderar magsmärtor, diarré, trötthet och hudproblem. Men symtomen varierar från person till person och kan vara olika allvarliga. Det är därför viktigt att få en korrekt diagnos genom att testa för glutenintolerans.

För att testa dig själv för glutenintolerans kan du använda vårt glutentest från Nordictest som enkelt kan utföras hemma. Testet är baserat på antikroppar och ger ett snabbt och pålitligt resultat på bara några minuter. Det är viktigt att notera att testet inte är en ersättning för en medicinsk diagnos, men det kan vara ett första steg i att få rätt hjälp.

Glutenfri diet kan vara nödvändig för att lindra symtomen

Vid en eventuell glutenintolerans kan en glutenfri diet vara nödvändig för att lindra symtomen. Att testa för glutenintolerans kan därför vara en viktig första åtgärd för att se om en glutenfri diet kan vara en lämplig behandling för dig.

Tänk också på att det är möjligt att utveckla glutenintolerans senare i livet, så även om du inte tidigare haft problem med gluten kan det vara värt att testa dig själv med jämna mellanrum för att se om något förändrats.

Vårt glutentest från Nordictest är en enkel och pålitlig lösning för att testa dig själv för glutenintolerans. Det kan ge dig viktig information om din hälsa och hjälpa dig att ta beslut om lämpliga åtgärder för att förbättra ditt välbefinnande.

Vad är glutenintolerans?

Glutenintolerans är en autoimmun sjukdom som påverkar tunntarmen. Det innebär att kroppen reagerar på gluten, som finns i vete, råg och korn, och att detta i sin tur skadar tunntarmens slemhinna. Glutenintolerans är vanligtvis en livslång sjukdom som kan orsaka allvarliga hälsoproblem om den inte hanteras ordentligt.

Vanliga symtom glutenintolerans?

De vanligaste symtomen på glutenintolerans inkluderar magbesvär som diarré, förstoppning, illamående och buksmärtor. Andra vanliga symtom är trötthet, hudproblem, huvudvärk och viktförlust. Det är dock viktigt att notera att symtomen på glutenintolerans kan variera från person till person.

Hur testar jag mig för glutenintolerans?

Det finns flera olika sätt att testa för glutenintolerans, inklusive blodprov, tarmbiopsi och eliminering av gluten från kosten. Nordictests glutentest för hemmabruk är enkel att använda och ger ett snabbt svar på om du har en intolerans mot gluten.

Hur gör man ett Glutentest?

Nordictests glutentest för hemmabruk är enkelt att använda. Testet består av en liten mängd serum som man lägger på teststickan. Resultatet är klart efter 10 minuter. Om testet visar ett positivt resultat, betyder det att man har en intolerans mot gluten.

Kan man testa om man har gluten?

Ja, med hjälp av Nordictests glutentest för hemmabruk kan man snabbt och enkelt ta reda på om man har en intolerans mot gluten. Testet är pålitligt och ger ett resultat på bara några minuter.

Kan man helt plötsligt bli Glutenintolerant?

Ja, det är möjligt att utveckla glutenintolerans även som vuxen. Det är dock vanligare att det upptäcks i barndomen.

Hur är avföringen vid glutenintolerans?

Avföringen vid glutenintolerans kan variera från person till person, men vanligtvis kan man uppleva diarré, förstoppning eller en blandning av båda.