• Snabb leverans
  • Brett sortiment
  • Frakt 29 kr

Blod i din avföring? Detta är vad det kan bero på och hur du kan testa dig själv hemma

Publicerad 2023-06-01 16:46 av
Blod i din avföring? Detta är vad det kan bero på och hur du kan testa dig själv hemma

Blod i din avföring? Detta är vad det kan bero på och hur du kan testa dig själv hemma

Blod i avföringen hos människor kan ha många olika orsaker. Det kan vara ett tecken på en sjukdom eller skada i tarmen, såsom hemorrojder, divertikulit eller tarmcancer. Blodet kan också vara ett resultat av inflammation eller irritation i ändtarmen eller anus.

Mörkt blod kan tyda på att det kommer från nedre delen av tarmen, medan rött blod oftare tyder på en problem i övre delen av tarmen eller magen. Om du upptäcker blod i avföringen bör du kontakta en läkare för en undersökning.

Så upptäcker du blod i din avföring

Det kan upptäckas på många sätt. Först kanske du märker att det gör ont i analen när du bajsar. Sen att blodet har en rödare nyans. Detta betyder att du har en spricka i analen vilket kan vara helt ofarligt. Men väldigt ofta så ser man inget blod i avföringen då det är så pass  lite. Det du kan göra då är att testa din avföring med ett blodtest.

Ett så kallat Blod i avföringstest är enkelt att utföra i ditt hem i en trygg och lugn miljö. Testet kollar efter röda blodkroppar i din avföring och ger avslag på minsta lilla blod i din avföring.

Ofta så vet man inte att man har blod i sin avföring förens man testar sig då symtomen ofta är obefintliga i form av smärta eller andra känningar. Därför testar sig många av ren nyfikenhet och säkerhet att de inte har någon av de sjukdomarna skrivna ovan.

Med ett Blodföringstest från Nordictest får du allt du behöver för att utföra testet.

Du hittar ditt test här.

Nordictest erbjuder ett brett utbud av tester som enkelt kan utföras i ditt hem. Du hittar Hemtest för klamydia, gonorré och PSA-prostata för att nämna några. Allt skickas från Sverige och är kvalitétssäkrat. Nordictest erbjuder diskret och anonym leverans direkt till brevlådan tillsammans med säker betalning genom Swish.

Beställ ett test för att se om blod förekommer i din avföring.