• Snabb leverans
  • Brett sortiment
  • Frakt 29 kr

Detta händer om du går runt med en könssjukdom utan att behandla den i tid

Publicerad 2023-06-01 17:53 av
Detta händer om du går runt med en könssjukdom utan att behandla den i tid

Att inte testa sig för könssjukdomar och sedan ha en sådan sjukdom under en längre tid kan leda till allvarliga hälsoproblem.

Om en person inte testar sig för könssjukdomar och sedan har en sådan sjukdom under en längre tid, kan det leda till allvarliga hälsoproblem. Detta eftersom många könssjukdomar inte ger några synliga symptom i det tidiga skedet, vilket kan göra det svårt att upptäcka att man är smittad.

Om en person har en könssjukdom under en längre tid, kan det leda till infektioner i urinröret, livmoderhalsen eller äggstockarna, vilket kan orsaka allvarliga problem som infertilitet eller till och med cancer. Vidare kan det också leda till att man sprider smittan till andra personer utan att veta om det.

Det är därför viktigt att testa sig regelbundet för könssjukdomar, speciellt om man har haft oskyddat sex eller har flera sexpartners. Detta kan hjälpa till att upptäcka en eventuell smitta i ett tidigt skede och därmed förhindra allvarliga hälsoproblem i framtiden.

Det finns olika typer av tester för könssjukdomar, inklusive blodprov och urinprov. Ett populärt test är ett enkelt hemtest för klamydia från Nordictest.

Testet görs enkelt i ditt hem utan tidigare erfarenhet med medföljande instruktioner.

Nordictest har också självtester för gonorré och syfilis.

De vanligaste könssjukdomarna i Sverige är:

  • Klamydia
  • Gonorré
  • Syfilis

Beställ ett multitest för tre könssjukdomar

Det är också viktigt att notera att det finns olika könssjukdomar som testas för med olika tester.

Sammanfattningsvis, om en person inte testar sig för könssjukdomar och sedan har en sådan sjukdom under en längre tid, kan det leda till allvarliga hälsoproblem. Därför är det viktigt att testa sig regelbundet och rådfråga en läkare eller vårdgivare för att bestämma vilken typ av test som är lämplig.

Vill du testa dig för någon typ av könssjukdom kan du utforska våra tester här